Afstudeeropdracht ICT

Het ontwerpen van een product configurator voor Terberg Kinglifter B.V


Wat is jouw opdracht?

In deze middelgrote organisatie, die de afgelopen jaren hard is gegroeid, zijn er nog veel verbeteringen te realiseren op het gebied van digitalisering. Begrippen zoals ‘paperless office’ en ‘data-integriteit’ staan nog in de kinderschoenen. Een nieuwe Product Configurator is gewenst, en er zijn nog talloze optimaliseringsprojecten op het gebied van informatievoorziening in de trant van ‘Industry 4.0’.


Product configurator

Terberg Kinglifter bouwt meeneemheftrucks altijd naar wens van de klant. De vele opties en varianten zorgen ervoor dat er ruim 10.000 unieke Kinglifters gebouwd kunnen worden vanuit het huidige product-gamma. De aankomende tijd zal dit aantal nog flink toenemen door de introductie van twee nieuwe modellen. In dit kader is Kinglifter op zoek naar een flexibele product configurator. De structuur die een dergelijke configurator zou moeten hebben is grotendeels bekend. Kinglifters worden namelijk in het 40 jaar oude ERP geconfigureerd met behulp van het zogeheten selectiemodel. De gebruiksvriendelijkheid hiervan is echter beperkt. Zo is er bijvoorbeeld geen GUI. Kinglifter is opzoek naar een flexibele opzet van een configurator waarin afhankelijkheden en extra informatie geïntegreerd zijn. Een koppeling met het huidige ERP is complex en daarom geen vereiste. Wel moet de configurator voorbereid zijn op de migratie naar Microsoft Dynamics 365 die in de nabije toekomst zal plaatsvinden.

Een korte opsomming van de gewenste functionaliteiten van de Product Configurator:

  • Flexibele opzet – opties, varianten, afhankelijkheden en extra informatie moet gemakkelijk toe te voegen en te wijzigen zijn.
  • Naast configuratie ook extra informatie – tijdens het samenstellen van de machine moet de gebruiker direct inzichtelijk hebben hoe groot en zwaar de machine is.
  • Toegang van buitenaf – de configurator moet ook van buiten het bedrijfsnetwerk toegankelijk zijn.
  • Veilig en betrouwbaar – data zoals prijzen en distributeurskortingen mogen uiteraard niet op straat komen te liggen. Daarnaast is het belangrijk dat het systeem nauwelijks downtime heeft.
  • Voorbereid voor MS Dynamics 365 – het migreren van het oude ERP naar Dynamics 365 zal ergens in de komende jaren plaatsvinden. Idealiter komt er tegen die tijd een koppeling tussen het ERP en de Product Configurator om data-integriteit te waarborgen.

Het is de taak van de afstudeerder om alle overige wensen en eisen te achterhalen.


Hoe ziet jouw begeleiding eruit?

De grote mate van flexibiliteit binnen de bedrijfsvoering van Terberg Kinglifter en de alsmaar groeiende productieaantallen vereisen een flexibel proces. Op het gebied van digitalisering valt er nog veel te verbeteren bij Terberg Kinglifter. Tijdens jouw afstudeerperiode word je begeleid door verschillende collega’s, en ben je werkzaam op locatie. Je krijgt hier begeleiding bij het in kaart brengen van eisen en wensen en het achterhalen van de benodigde informatie. Begeleiding op het gebied van het uitwerken van de digitale producten (bv. programmeren) is echter beperkt. Je kunt een beroep doen op de expertise van de IT afdeling bij Terberg Group maar je zult veel alleen moeten uitwerken. Het is daarom belangrijk dat je beschikt over een skillset waarmee je zelfstandig kunt werken.


Jouw profiel

  • Verantwoordelijk
  • Enthousiast
  • Zelfstandig
  • Organisatiesensitief
  • Analyserend vermogen

Wie zijn wij?

Terberg Kinglifter is onderdeel van de Terberg Group en richt zich op de productie van klant specifieke meeneemheftrucks. Het productgamma is zeer groot en aanpassingen worden op aanvraag naar klantenwens ontwikkelt. Via eigen verkopers en een netwerk van distributeurs verkopen zij Kinglifters in 17 landen wereldwijd.


Interesse?

Stuur dan je sollicitatiebrief met CV per e-mail naar de HR afdeling, via hr@terbergkinglifter.eu.

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Haye Osinga, Manager Engineering & Assembly, bereikbaar via telefoonnummer 06 - 51 84 67 33.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

YOUR KINGLIFTER PERFECTLY TAILORED TO YOUR APPLICATION